A postán balhézott a fideszes polgármester

2018. February. 22. 05:48

A helyi postán balhézott Heréd polgármestere, mert a rokonát az ott dolgozók nem engedték ajánlást gyűjteni a fideszes Szabó Zsolt részére. Pedig a törvény egyértelmű: munkahelyen tilos ajánlást gyűjteni, kampánytevékenységet végezni.

Az Indexnek idézte fel az eseményeket egy dolgozó. Elmondta, hogy a postán gyűjtötte volna a támogató aláírásokat a herédi polgármester rokona a fideszes Szabó Zsoltnak, de az ott dolgozók jelezték, hogy ez szabálytalan. Az illető ezt tudomásul vette és elment. Az esetnek viszont szemtanúja volt egy jobbikos aktivista, akinek jelzése alapján a párt beadvánnyal fordult Hatvan főjegyzőjéhez.

Ezt követően Kómár József polgármester vette kézbe a dolgokat és személyesen vitte el a postára az önkormányzati leveleket, hogy lehetősége legyen szóvá tenni a történteket. A polgármester azt mondta a postán ekkor egyedül dolgozó nőnek, hogy azt is rakja ki a Facebookra, hogy személyesen hozza a leveleket, és reméli, tudja, hogy miről beszél, mert ha nem akkor elmagyarázza. 

A postás hölgy elmondása szerint távol áll tőle a politika, de kellemetlen, hogy személyeskedő helyzetekkel kell szembesülnie azután, hogy felhívják a figyelmet egy szabálytalanságra.

Kómár József polgármester nem kívánt nyilatkozni az Indexnek. 

Forrás: Index / Sztárklikk