2018.01.18. csütörtök
névnap: Piroska
Közélet

"Az évszázad legnagyobb fideszes átverése zajlik!"

2018. január 12. 15:44

A Jobbik magyarázatot követel 1300 migráns befogadására - közölte Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus arra hivatkozott, hogy Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Times of Malta című lapnak arról beszélt, tavaly ennyien kaptak menekültstátuszt Magyarországon, azonban a kormány ezt az érintettek biztonsága érdekében nem tette közzé.

Jakab Péter szerint azt lehetett tudni, hogy a "kötvénybizniszen" keresztült 20 ezer gazdag migráns érkezett és azt is, hogy 2016 februárjában a kormányfő aláírta a kvóták végrehajtásáról szóló tanácsi határozatot. Mint mondta, azt azonban a legdurvább rémálmaiban sem gondolta volna, hogy ezt végre is hajtják és betelepítenek 1300 menekültet.

A jobbikos politikus szerint ha ez igaz, akkor az évszázad legnagyobb fideszes átverése zajlik, s színház volt az Állítsuk meg Brüsszelt! kampány, a kvótanépszavazás, a nemzeti konzultáció és a "sorosozás". A miniszterelnök átvert egy nemzetet és becsapta saját szavazóit is - tette hozzá, felvetve, ha "tényleg létezik Soros-terv, akkor a Soros-ösztöndíjas Orbán Viktor most nem épp azt hajtja végre?"

Azt követelte: a kormányfő adjon magyarázatot, hogy ki ez az 1300 ember, hogyan kerültek ide, honnan jöttek, miből élnek és hol vannak most.
Forrás: MTI / Sztárklikk

További Közélet hírek