Lendvai Ildikó: játssz egyedül, Orbán Viktor!

2016. February. 24. 17:04

Amit te "népszavazásnak" csúfolsz, azt bojkottálni kell.

A népszavazás nem a Te játékszered, nem bábszínház, ahol elbújhatsz a paraván mögé, ha bajban vagy. A népszavazás arra való, hogy a nép mondjon véleményt arról, amit ő tart fontosnak, és nem arra, hogy dróton rángasd.

Nincs új ötleted? Ha nincs kéznél függöny, akkor menekültek mögé rejtőzöl, mint mindig, ha kellemetlen ügyeket kell fedned? Visszafelé kell futnod, és közben hátrafelé nyilazol, mintha honfoglaló (migráns) magyar lennél? Ők trükkösen támadtak, de te csak trükkösen védekezel.

Elszúrtátok a pedagógus-tüntetésre adott választ, lázadoznak az egészségügyben, Habony lassan védhetetlen, túl nagy lett a tegnapi skandalum a Választási Irodánál? Milyen érdekes, hogy ma valahogy nem jártak arra a Kubatov-huszárok különítményei, viszont a bejelentésed előtt 2 órával egy korábbi spontán kezdeményező szintén spontán visszavonta a saját népszavazási kérdését, hogy a kormányé zöld utat kaphasson. Ha egyszer erre ébredt reggel. Életszerűen, ahogy szokás.

Ez a népszavazás nem a kvótáról szól, arra nézve semmi jelentősége nincsen. Arról szól, hogy másról ne legyen szó. Hogy ne beszéljünk a tegnapi gyalázatról, hogy hazaárulónak számítson, aki ilyen drámai helyzetben iskoláért, kórházért, szegényekért áll ki. Tudom, mi jön most. Újabb plakátkampány után majd ismét feltűnnek menekültcsoportok, hogy frissen maradjon a riadalom.

Majd csak összehoztok egy komolyabb bűncselekmény-gyanút is. Nem baj, ha végül kipukkad. Mikor a terrorveszélyhelyzettel akartatok operálni, mindjárt előkerült két nyugdíjas, hogy merényletet tervezzenek a miniszterelnök ellen. Ja, hogy mára kiderült, hogy mégsem? A hír már megtette a szolgálatát.

Hallom, bejelentették, hogy módosítani kell az általuk újraírt népszavazási törvényt. Nem lennék meglepve, ha egy füst alatt visszaállítanák a régi, könnyebben átléphető érvényességi küszöböt.

Amikor az egyetemisták annak idején nyílt beszédre akarták bírni Hoffmann Rózsát, azt kiabálták: "Hoffmann Rózsa, gyere ki a hóra". Orbán Viktor, gyere ki a hóra. Ne bújj a menekültek szoknyája mögé. Nem kell néhány kockás ingtől így megijedni.
Szerző: Lendvai Ildikó