MSZP: amit a Jobbik elnöke csinál, az "elvtelen politikai prostitúció"

2016. October. 19. 15:28

Az MSZP véleménye szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke azért "seftel" a letelepedési kötvények eltörlésével, hogy pártja a Fidesz védőszárnyai alá kerülhessen.

A szocialisták a miniszterelnök és a Jobbik elnökének keddi találkozójára reagáltak az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükkel. Ebben azt írják: Vona Gábort nem az emberek biztonsága érdekli, hanem felajánlja magát és a Jobbik segítségét Orbán Viktornak, semmibe véve a magyar emberek akaratát. Vona Gábornak ugyanis tudnia kell, hogy az alaptörvény megváltoztatására a választók többsége nem adott felhatalmazást - hangsúlyozzák.

Egyúttal kijelentik, hogy amit a Jobbik elnöke csinál, az "elvtelen politikai prostitúció".

Emlékeztetnek, hogy az MSZP szeptember elején törvényjavaslatot nyújtott be a letelepedési kötvények eltörléséért, de a Jobbik akkor el sem ment a parlament gazdasági bizottságnak ülésére.

Az MSZP nem alkudozik Orbán Viktorral, mert az alaptörvény attól nem lesz elfogadható, ha eltörlik a letelepedési kötvényeket - húzzák alá.

Orbán Viktor és Vona Gábor keddi, négyszemközti találkozóját követően utóbbi bejelentette: a Jobbik csak abban az esetben támogatja az alaptörvény Orbán Viktor által kezdeményezett módosítását, ha a kormányfő a betelepítés minden formáját elutasítja, beleértve a letelepedési kötvényt is.
Forrás: MTI