2017.12.11. hétfő
névnap: Árpád
Sportoló

Rubint Réka

2013. december 16. 12:16
Drága Barátaim!
Lévay Vanda elmaradt beszámolóját szeretném megosztani Veletek!
Egy részlet Vanda leveléből:
"...Mindent megígértem Istennek, ha segít rajtam. Megfogadtam, hogy ha nem vagyok rákos, akkor teljes mértékben megváltoztatom az életem, másképp fogok hozzá állni az emberekhez, kinyitom a szívemet, lelkemet mások irányába..."
Íme a teljes levél:

Sziasztok Drága Barátaim, Sorstársaim!

Kicsit megkésve írom ezt az utolsó "beszámolót", de a verseny óta megszaporodtak a hozzám érkező levelek, amiben tanácsot kértek. Nagyon szívesen segítek bárkinek, abban, amiben csak tudok. Elmondom a tapasztalataimat, tanácsaimat, és aki megfogadja, az remélem megtapasztalja azt a sikert és boldogságot, amit most én érzek.

Réka kért meg minket arra, hogy osszuk meg Veletek azt, miként jutottunk oda, hogy így meghízzunk, hátha más is magára ismer, tanul belőle, vagy épp hasonló cipőben van és tanul a mi hibánkból, már másképp tudja alakítani az életét.

Sajnos az én történetem ilyen formában nem elkerülhető, hiszen az én "gondom" a gyermekkortól indult el.

Én vagyok az az ember, aki mindig is pesszimista voltam, soha semmiben nem hittem, hogy meg tudom csinálni, zéró önbizalmam volt. Az utcán mindig szemlesütve közlekedtem, nehogy valakinek is véletlenül a szemébe nézzek és a szánakozást lássam benne, vagy épp elkapjam, amint mosolyra húzódik a szája, és jót mulat rajtam.
Nálam kevésbé pesszimistább ember nem létezett.

Általános iskola 4. osztályában egy rendkívül mozgékony, jó kedélyű, barátkozós lány voltam, aki rengeteget sportolt. Emiatt a szüleim mindig rövid, fiús frizurát vágattak nekem, praktikus okokból, hiszen napi szinten jártunk úszni, a rövid hajat egyszerűbb volt kezelni.

10 éves koromban elérkezett a vízválasztó. Az iskola úgy döntött, hogy a jó tanuló gyerekeket kiválogatják, és összegyűjtik egy osztályba, ez lett a miénk. Rengeteg új osztálytársam lett, idegen gyerekek. Nem tudom miért, vagy hogyan, de 3 srác engem kipécézett magának, és innentől fogva rendszeresen és módszeresen terrorizálni kezdtek. Csúfoltak, megaláztak, 4 éven keresztül.
Ilyesmiket kellett minden nap eltűrnöm, csak hogy értsétek.
Én voltam a hetes, a szünetben bent kellett az osztály teremben maradnom, és felültem az egyik padra, amíg nem kezdődött az óra. Itt senki sem ült. Majd órakezdéskor elfoglaltam a helyem. Az engem csúfoló fiú rosszalkodott, így a tanárnő mondta neki, hogy üljön oda az első padba. Erre ő hangosan mondta, hogy márpedig ő nem ül oda, mert azt a Lévay lefingta. Gondolhatjátok, az osztály hangos röhögésben tört ki. Én lettem az ügyeletes szerencsétlen, akit folyton lehetett gúnyolni.

Rajzokat készítettek rólam, ahol malacfejem van, körbe adogatták óra közben, jót röhögtek rajta.
Majd szünetben kihajították a második emeletről, így rengeteg diáktársam láthatta ezt.
Gondolhatjátok, hogy innentől kezdve senki sem állt szívesen szóba velem, hiszen akkor ők is attól féltek, hogy majd betalálják őket is.
Több dolgot nem mesélnék, de gondolom el tudjátok képzelni, mikor elmegy melletted valaki és a füledbe böfög, hogy mennyire megalázottnak éreztem magam.

Úgy éreztem, hogy megérdemlem biztos, magamat ostoroztam.

Nem akartam én elszigetelt lenni, hiszen sportolni jártam, énekkaros voltam, színi szakkörbe jártam, de az előzmények után nem igazán voltak barátaim, és az önbizalmam teljesen eltűnt.

Nekem elhihetitek, hogy a gyerekkorban ért trauma van az emberre a legnagyobb hatással. Rám is.

Hiába jött be szegény anyukám és beszélt a srácokkal, azok szüleivel, és a tanárokat is kérte, hogy valamit tegyenek az ügyben, a helyzet nem változott. Pedig ő is, és én is sokat próbálkoztunk azzal, hogy változtassunk ezen a helyzeten.

Így alakult hát az, hogy minden erőmmel azon voltam, hogy nőiesebben öltözzem, lefogyjak, hajat festettem, elmerészkedtek a diszkóba is, bár igazi görcs volt a hasamban folyamatosan, hogy mikor ki fog betalálni azzal, hogy ilyen ronda csaj minek jár nyilvános helyre.

Életem első szerelmével is ott ismerkedtem meg 18 évesen. 3 évig voltunk együtt, amely időszak alatt szó szerint kikészítettem szegényt a féltékenységemmel és a számon kéréseimmel. Nem hagytam élni. Mivel nem bíztam magamban, nem bíztam benne sem, és az állandó féltékenykedéseimmel elűztem magam mellől.

Ez aztán végképp megadta a pofont ahhoz, hogy elinduljak egy lejtőn lefelé.

Mire nagy nehezen sikerült nőt varázsolnom magamból, és 48 kg-osan bomba alakom volt, addigra lelki toprongy lettem, és elkezdtem hízni. Ennek biztos az sem tett jót, hogy párhusamosan végeztem a főiskolát és az egyetemet, levelező és nappali szakon, így non-stop ültem egész héten éveken keresztül. Majd jött az irodai ülő meló, így szép lassan 10 év alatt 48 kg-ról 78 kg-osra nőttem. Minden ruhámból kitüremkedett a hájam, és ha tükörbe néztem, egy torz kerek fej nézett vissza rám.

Nem foglalkoztam magammal, az egészségemmel sem.

Majd jött a nagy pofon az élettől, egy fogászati probléma kapcsán röntgent készítettek az arcüregemről, fejemről, stb, és az orvos észrevett egy sötét foltot vett észre rajta. Ismételt röntgenre küldött. Másnap reggel 8kor meg is csináltattam, majd félve ültem órákon át a kistarcsai kórház radiológiai osztályán az eredményre várva. Mindent megígértem Istennek, ha segít rajtam. Megfogadtam, hogy ha nem vagyok rákos, akkor teljes mértékben megváltoztatom az életem, másképp fogok hozzá állni az emberekhez, kinyitom a szívemet, lelkemet mások irányába.

Végre megkaptam az eredményt, negatív.
Alig vártam, hogy hazaérjek, és azon nyomban, az utolsó pillanatban adtam be a jelentkezésemet Rubint Réka "Nyer új alakot a Jézuskától " átalakító programjába.
Nagy esélyt nem adtam neki, hogy beválasztanak, hiszen biztos voltam benne, hogy sok ezer ember reménykedik ugyanabban, amiben én, hogy esélyt kap az újrakezdésre.

El sem hittem, mikor kiválasztottak, a mennyekben éreztem magam. Nagy elhatározással láttam neki, mindent be akartam tartani szóról-szóra, betűről-betűre, megszolgálni a bizalmat, amit kaptam, és példát mutatni másoknak, hogy igenis meg lehet csinálni.
Ha nem sikerül, akkor másoknak is sikerül, csak el kell dönteni fejben, és 100%-osan ki kell tartani a végsőkig.

Ne csak kampányszerűen csinálja az ember, hanem tekintse egy életmódváltásnak, amit innentől fogva tovább is tud csinálni.

Hatalmas élmény volt nekem végig csinálni ezt a programot, rájöttem arra, hogy semmi sem lehetetlen. Megszerettem a futást, ami még most is nehezen megy, de annyira látványos eredményeket produkál, hogy valami elképesztő.

Réka egyszerűen fantasztikus ember, aki olyan lelki töltést adott nekem, mint amikor bedugják a lemerült elemet a töltőbe. Szívtam magamba a rengeteg pozitív energiát, arról nem is beszélve, hogy a legjobb edzőnek tartom, akinek minden dvd-jét imádom!

Az 5 hét alatt a Teletál által szállított update ételeket ettük, amiket a dietetikus írt elő. Úgy álltam hozzá minden kajához, hogy ha a hideg is futkosott a hátamon a gondolatára, akkor is megeszem. A legtöbb esetben nagyon pozitívan csalódtam, és igazán ízletes ételeket kóstolhattam meg, és kibővült számomra azoknak az ételeknek a köre, amelyeket a fogyi alatt is ehetek. Ez csodálatos.

Mindenkinek csak azt tudom javasolni, hogy karácsony ide, szilveszter oda, egy percig se húzza tovább a dolgot, és még ma lásson neki az életmódváltásnak.

Annyival jobb érzés az, hogy olyan testben élem az életemet, amiben jól érzem magam. Nincs az a krémes, ami megéri azt, hogy szégyenkezve kelljen tükörbe néznem.

Nagyon szépen köszönöm Rékának, hogy segítő kezet nyújtott nekem, az egész program során a rengeteg figyelmességet, és a hitet!

Nem vagyok ilyen, és soha nem kértem még ilyet senkitől, de most mégis megtenném.

Holnap lesz a szülinapom J

Én már így is nyertes vagyok, hogy bekerültem ebbe a programba, és elindultam egy új élet felé, de ha már így alakult, hogy verseny is van a végén, akkor olyan nagy ajándék lenne, ha segítenétek nekem abban, hogy a szülinapomon megnyerjem a fogyiversenyt J

Először is köszönöm szépen mindenkinek, aki eddig szavazott rám. Az első albumomra több,mint ezer ember szavazott.

Sajnos úgy érzem nem egyértelmű az, hogy minden nap reggel és este újra és újra ugyanazt az albumot felrakják, és minden egyes megosztással újra indul a szavazás.
Újra indult péntek reggel, újra indult péntek este, szombat reggel, szombat este, vasárnap reggel és este, ill ma reggel és ma este is újra és újra lehet szavazni az albumunkra.

Aki úgy érzi, hogy szimpatikus voltam neki, és megérdemlem a győzelmet, és aki lelájkolta az első albumomat, azt szeretném arra kérni, hogy ajándékozzon meg a szülinapomon azzal, hogy 2 percet rám szán az életéből, és a lenti linkekre rákattint, és belájkolja az albumomat is, és a benne szereplő mind a 9 képemet.

Ugyanazok a képek vannak minden linken, de minden linken újra lehet szavazni, így ha a lenti 7 linken lévő 7 albumot ÉS (!!) a benne szereplő 9 képet is végig szavazzátok, akkor 70 szavazatot adtok le rám.

Nagyon le vagyok maradva sajnos L

Ha lenne olyan rendes az az 1.000 ember, aki az első albumomat végig lájkolta, hogy ezt a lenti linken lévő albumom összes képét végig lájkolja, azzal nagyon boldoggá tenne engem J

Íme:
link!/media/set/?set=a.723556097656963.1073742155.125623577450221&type=1


link
!/media/set/?set=a.723730164306223.1073742158.125623577450221&type=1

link!/media/set/?set=a.724046400941266.1073742163.125623577450221&type=1


link
!/media/set/?set=a.724220430923863.1073742167.125623577450221&type=1
link!/media/set/?set=a.724538600892046.1073742175.125623577450221&type=1


link
!/media/set/?set=a.724857050860201.1073742177.125623577450221&type=1

link!/media/set/?set=a.725151060830800.1073742180.125623577450221&type=1


Ha nem, akkor is köszönöm szépen mindenkinek a támogatást, a biztatást, és a sok kedves szót, mert nagyban hozzájárultak a sikeremhez!

Mindenkinek kitartást kívánok, és csak biztatni tudok, hogy vágjon bele, mert megéri. Nagyon kitartónak kell lenni, de az eredményt nem marad el!

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és Boldog új évet így előre is! J
További cikkek