15 éve halt meg Knézy Jenő

2018. június 17. 11:58

Hiányzik „a Jenő”, ahogy az ország hívta, és hiányzik a mondat, ami beírta magát a történelembe: „Jó estét, jó szurkolást!” Mindössze 58 éves volt, amikor 2003. június 17-én elment.

A legendás sportriporter, Knézy Jenő a Nemzeti Sportnak adott interjújában árulta el, hogy meg fog halni. A Telesport kiküldött munkatársaként közvetített Lengyelországból egy válogatott labdarúgó-mérkőzést, ám ott kint már panaszkodott a kollégáknak, hogy valami nincs rendben vele. Onnantól kezdve már nem volt visszaút.

A sportriporter lánya, Bea az édesapja halálának 15. évfordulója alkalmából nyilatkozott a Best magazinnak.

- Nekem kellett megmondanom az édesapámnak, hogy menthetetlen. Anyu képtelen volt megtenni. Emlékszem, édesapám az újabb és újabb vizsgálatokat követően többször is reménykedve kérdezte, hogy mi van az eredményekkel, mert neki semmit nem mondanak az orvosok. Itt van előttem a pillanat, amikor nekem és anyunak elmondta a doki, hogy maximum három hónapja van hátra apunak. Az ilyesmit felfogni, feldolgozni szinte lehetetlen - emlékezett vissza Bea.

-Úgy döntöttem Jencivel, az öcsémmel egyik éjszaka beszökünk hozzá a kórházba, és elbeszélgetünk vele. Így is történt. Már elmúlt tizenegy óra, amikor bekopogtunk a szobájába. Alighanem a furcsa időpont, a mi váratlan érkezésünk adta meg neki a kegyetlen választ. Szinte tudta, hogy miért vagyunk ott. Amikor erőt vettem magamon, és elmondtam neki, hogy nincs remény, hoszú percekig egy szót sem szólt. Nézett maga elé. Majd halkan arra kért bennünket, hogy most hagyjuk magára a gondolataival - nyilatkozta a lapnak.

Knézy Jenő, miután megtudta a rossz hírt, többször is elmondta a családjának, hogy teljes életet élt. Lánya szerint megbékélt a sorsával.

Forrás: Best magazin