Aradszky László özvegye betiltja elhunyt férje dalait

2018. június 14. 11:42

Aradszky László özvegye, Éva asszony a közelmúltban egy rendezvényen hallotta egy zenekar feldolgozásában felcsendülni elhunyt férje dalait. Úgy érzi, ez nem méltó férje örökségéhez, ezért elhatározta, nem engedi, hogy ezeket a dalokat feldolgozzák, sőt, ha lehetne, azt is megtiltaná, hogy mások elénekeljék azokat.

„Már a halála után eldöntöttem, hogy nem szeretném, hogy más előadók lépjenek fel a dalaival. Képtelenség úgy el­énekelni a számait, ahogy Laci tette, azzal a stílussal, énekhanggal és életvidámsággal.

Hallottam azóta, hogy koncerten énekeltek tőle számokat, volt, amit a saját fülemmel hallottam, de szavakkal nem tudom leírni, mit éreztem akkor. Semmi köze nem volt ahhoz, amit Laci vitt véghez a színpadon hat évtizeden keresztül. Jogi értelemben tehetetlenek vagyunk, de továbbra sem örülök ezeknek az előadásoknak.

A hátralévő életemben feladatomnak tekintem, hogy gondozzam a szeretett férjem örökségét, a legjobb az lenne, ha az utókor az ő hangján ismerné a slágereit” – árulta el a Borsnak az elkeseredett özvegy.

Bár már nyolc hónap eltelt azóta, hogy Aradszky László hirtelen szívleállásban elhunyt, felesége még mindig nem tudta teljesen feldolgozni az elvesztését: „Mindennap gyertyát gyújtok érte, sokat járok templomba és a sírjához, álmomban még sokat beszélek és találkozom vele, ez egy picit segít enyhíteni a fájdalmamon.”

Forrás: Bors