Nagy cirkusz van Budapesten

2018. January. 11. 10:23

Nemzetközi megtiszteltetésben részesült Magyarország a művészetek világában, ugyanis hazánk ad otthon a 250 éves európai cirkuszfesztivál megnyitójának - számol be a baon.hu.

Csakis generációkon keresztül örökölt, az emberi teljesítőképesség határtalanságában rendületlenül hívő, emberfeletti akarat tudta évszázadokon keresztül életben tartani és frissnek, aktuálisnak megőrizni a cirkuszművészetet - áll a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál közleményében.

A szavak talán nem hazudnak, hiszen a modern világot meghatározó felgyorsult hétköznapokban, és ingergazdag környezetben nincs egyszerű dolguk a hagyományos kulturális eseményeknek. A hagyományos kifejezést nem túlzás használni, hiszen a modern cirkuszművészet 250 éves múltra tekint vissza.

Az első modern kori cirkuszként Philip Astley amfiteátrumát tartják számon, amely 1768-ban nyitotta meg kapuit. Az arénát hasonlóan a mai előadásokhoz lovasok, akrobaták és bohócok töltötték meg.

A negyed évezredes jubileum alkalmából is jelentős európai programsorozatnak a megnyitó eseménye a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál. Hazánk fővárosa egy héten keresztül várja a cirkuszművészetek iránt érdeklődőket január 8. és 14. között.
Forrás: baon.hu / Sztárklikk