1,5 milliós jutalmat szavazott meg a fideszes képviselő-testület

2018. június 14. 07:12

A nagykőrösi önkormányzat képviselő-testülete május végi ülésén Czira Szabolcs fideszes polgármester (képünkön) javaslatára 1,5 millió forint jutalmat szavazott meg a Pest megyei város vagyonkezelő vállalatának, a KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának.

Vozárné Ragó Ildikó, a 100%-ban önkormányzati tulajdonú KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a vállalat felügyelő bizottsága elé olyan előterjesztést nyújtott be, amelyben saját magának 1,5 millió forint jutalmat indítványozott.

A vezérigazgató azzal indokolta javaslatát, hogy a prémiumkövetelmény felét teljesítette, így három havi fizetésének megfelelő - háromszor 500 ezer forint - sarzsi jár neki.

A KÖVA felügyelő bizottsága, amelynek elnöke a nagykőrösi alpolgármester, aki a helyi Fidesz elnök is, úgy döntött, hogy a tulajdonos önkormányzat képviselő-testületének azt javasolják, szavazza meg Vozárné részére a 1,5 millió forint prémiumot. 

A május 31-i képviselő-testületi ülésen a fideszes többség elfogadta Czira Szabolcs indítványát, ugyanakkor a KÖVA tavalyi évi beszámolóját, amiből kiderülne, hogy milyen munkát végzett a vezérigazgató, zárt ülésen tárgyalták.

Nagykőrösön korábban is bőkezűen osztogatták a jutalmakat. Legutóbb 2016 végén tömték ki a városvezetők zsebeit, de a KÖVA vezérigazgatójával sem bántak szűkmarkúan.

Szerző: Márkus