A Fidesz börtönbe záratná az EU vezetőinek nagy részét

2018. május 24. 15:44

A szigorodó Stop Soros törvénycsomag elfogadása után büntető törvénykönyvi (Btk.) tényállás lesz a törvénytelen bevándorlás szervezése - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, az új kabinet megalakulása után tartott első kormányinfón.

Kifejtette: a kormány első érdemi ülésén megtárgyalta a Stop Soros törvénycsomagot, valamint a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítási javaslatot, amelyek - a Stop Soros esetében a módosított új előterjesztés - jövő héten kerülhetnek az Országgyűlés elé, tárgyalásuk pedig az azt követő héten kezdődhet a parlamentben.

Erre kaptak felhatalmazást a választáson - jelezte, úgy fogalmazva: szeretnék megóvni Magyarországot a bevándorlástól és annak szervezőitől.

A kedden benyújtandó Stop Soros törvénycsomagról elmondta: a Belügyminisztérium előterjesztésében módosul a rendőrségi törvény, a büntető törvénykönyv, a menedékjogi, az államhatárról szóló és a szabálysértési törvény.

Rögzítik, hogy a törvénytelen bevándorlás szervezése illegális cselekmény, létrejön egy ilyen Btk.-tényállás.

Mivel a Fidesz az elmúlt hónapokban megvádolta már - többek között - Soros Györgyöt, a hazai civil szervezeteket és az Európai Unió egyes vezetői is, hogy az illegális bevándorlást segítik és szervezik, így némi iróniával azt is mondhatjuk, hogy bizonyára a stadionok helyett börtönöket fogunk építeni az elkövetkezendő években.

Szerző: Konczik Márton