A Fidesz megverte Solymáron a teljes ellenzéki összefogást

2017. December. 10. 20:31

Solymár 6-os választókerületében, 58 százalékos részvétel mellett a Fidesz jelöltje, Dalos Attila 225 szavazat ellenében győzött a függetlenként induló Kárpáti Zsuzsannával szemben, aki 169 voksot kapott.

Ma tartották Solymár 6-os választókerületében az időközi önkormányzati választást, mivel az országgyűlési képviselővé vált KDNP-s Gaal Gergely lemondott az önkormányzati képviselői mandátumáról.

A mostani választáson az ellenzék összefogott, és a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben egyetlen jelöltöt - ténylegesen vagy hallgatólagosan - támogatva száll harcba egy önkormányzati képviselői helyért.

November közepén öt ellenzéki párt (DK, Együtt, LMP, MSZP, Párbeszéd) közölte, hogy Kárpáti Zsuzsanna független jelöltet támogatja. Azért különleges ez, mert az amúgy teljes különállást hirdető LMP is beállt az összefogásba.

Sőt, a mindenféle összefogást eddig élből elutasító Momentum is beadta a derekát. A Jobbik pedig azzal kedvezett az ellenzéki jelöltnek, hogy nem indult ezen a választáson.

A Liberálisok szerint a mostani kudarc ellenére a solymári recepttel le lehet váltani az Orbán-kormányt. A Magyar Liberális Párt gratulál Kárpáti Zsuzsannának, miután tisztesen helytállt a korábban sima fideszes győzelmet hozó körzetben.

A Liberálisok szerint ez az eredmény azt igazolja, hogy széthúzás helyett széleskörű együttműködésre van szükség, amivel a demokrata ellenzék képes lehet leváltani az Orbán-kormányt.
Forrás: Sztárklikk