A Soros-lista miatt távozhatott a Figyelő főszerkesztő-helyettese

2018. május 16. 15:42

A 24.hu értesülése szerint távozott Kamasz Melinda, a Figyelő című hetilap két jelenlegi főszerkesztő-helyettese közül az egyik. Kamasz Melinda közel hét éven át töltötte be a pozíciót.

A 24.hu azt írja, hogy az ügyre közeli rálátással bíró egyes személyek véleménye szerint Kamasz Melinda távozásához köze lehet ahhoz, hogy a lapban a Fidesz újabb győzelmét hozó választás után megjelent egy lista, mely Soros György magyar származású, Amerikában élő 87 éves milliárdos állítólagos magyarországi „seregének zsoldosainak” nevét tartalmazta, a listán pedig több nemzetközileg is elismert egyetemi tanár, kutató, és más köztiszteletben álló személyek, köztük tényfeltáró újságírók is szerepeltek, de felkerült a listára egy hosszú ideje halott személy is.

 

Többen úgy gondolják, Kamasz Melinda nem értett egyet a lista megjelentetésével, ezért mondhatott fel

-jegyzi meg a portál.

A 24.hu kedden délután telefonon érte utol Kamasz Melindát, aki megerősítette távozását, de az indokaként terjedő információt találgatásnak minősítette, és azt mondta, a magyarázat az, hogy mostanra érett meg benne az elhatározás, hogy a saját vállalkozása által működtett gazdasági tematikájú oldalt, a novekedes.hu-t megerősítse. A jövőben főszerkesztőként erre kíván fókuszálni főállásban.

Forrás: 24.hu / Sztárklikk