A Századvég óránként 25 millió forintért kutatja Orbán elmebaját

2018. January. 22. 18:57

Újabb 1,1 milliárdért kutathatja a Századvég, hogy mit szólnak a többi uniós tagállam polgárai a menekültekhez, kétszázötvenmillióért pedig, hogy hogyan látják saját helyzetüket és jövőjüket a hazai idősek. A hamarosan megkötendő szerződésekkel már 9 milliárd felé közelít az összeg, amit 2014-óta kaptak.

2015-ben több mint bruttó 6 milliárd forintos tanácsadói szerződést kötött a kormányzat a Századvéggel, amit két hónappal később egy nevetséges indokkal még 790 millióval megfejelt.

Úgy tűnik, az akkori tanácsok után újabbakra van szüksége a kormánynak (talán épp a titokban befogadott 1300 menekült miatt): az NFM kormany.hu-ra feltöltött friss dokumentumai szerint ugyanis most közel azonos indoklással, azonos feladatra kaphat újabb megbízást a cégcsoport, ezúttal nettó 905,5 millió forint+áfa, vagyis bruttó 1,149 milliárd forintért.

A HVG azt írja: a friss kutatásnak egyébként a tartalma is nagyjából megegyezik majd a korábbiakkal: az EU 28 tagállamában országonként ezer főt kérdeznek meg különböző kérdésekről, majd a tapasztalatokat 20 oldalas összefoglalóban értékelik ki.
Forrás: HVG - Sztárklikk