Cáfolja a zuglói MSZP a 444 cikkében megjelent vádakat

2018. június 20. 16:23

Szerdán nagy botrányt kavart a 444.hu egyik cikke, amely azt állította, hogy a zuglói Fidesz és MSZP együtt vették el a lehetőséget a rászoruló családoktól, hogy lakásban élhessenek.

A történet lényege, hogy a Baptisták és az Utcáról Lakásba Egyesület használaton kívüli, lerobbant lakásokat újított volna fel, hogy azokba otthonnal nem rendelkező, de zuglói kötődésű embereket vagy egész családokat helyezzenek el. A portál azt írta: nem csak a fideszesek akadályozták meg a terveket, de a szocialisták sem kérnek otthon nélküli emberekből.

Az MSZP zuglói frakciója azonnal reagált a hírrel kapcsolatban, közleményüket változtatás nélkül közöljük:

1. A Baptista Szeretetszolgálat nem kereste meg az önkormányzatot a gyermekhospice intézmény Zuglóba költöztetésével. A sajtóban közölt eseményekkel kapcsolatban semmilyen információnk nincs.

2. A Baptista Integrációs Központ megkereséssel élt önkormányzatunk felé, mivel az EMMI-től három budapesti lakás felújítására kaptak pénzt. A felújított ingatlanokba nehéz sorsú, emberek, családok elhelyezése a cél.

A Baptista Integrációs Központ kérését - beszámolójuk szerint, szemben más budapesti kerületekkel - támogattuk, és Zuglóban, mintaprojektként, a szervezetnek ingyenesen átadunk egy ingatlant. A Baptista Integrációs Központ a felajánlott lehetőséget elfogadta és megköszönte.

3. Az elesett, hajlék nélküli emberek otthonaként szolgáló konténerházak telepítése Zugló egyik kertvárosi övezetében projektre vonatkozó előterjesztést - mivel az ezt megvalósítani szándékozó "Utcáról Lakásba!" Egyesület az ott élő emberek kérését meghallgatva elállt a megvalósítástól - az előterjesztő visszavonta.

Tudjuk, hogy az "Utcáról Lakásba!" Egyesület tiszteletre méltó képviselői más esetekben is odafigyelnek a helyben élők javaslataira, és így a jövőben közösen tudunk segíteni elesett embertársaink problémáinak a megoldásában.

Forrás: Sztárklikk