Csintalan Sándor a Jobbikra szavaz

2018. március 18. 05:00

Listán a Jobbikra fog szavazni az április 8-i választáson Csintalan Sándor – ezt a HírTV-n jelentette be.

Tantusz című műsorában ezt a volt politikus műsorvezető azzal indokolta, hogy Orbán Viktor március 15-i beszédében egy diktatúra bevezetéséről beszélt – írja a hvg.hu.

Csintalan tavaly októberben még arról beszélt a hvg.hu-nak, hogy szívesen visszalépne az MSZP-be, korábbi pártjába – amelyet egyébként a Fidesszel váltott fel 2007-ben. Ebből a pártból 2017-ben lépett ki.

A döntés azért is meglepő, mivel – mint fogalmazott a műsorban – 2007-ben a Jobbik „baráti köre verte szét a fejemet és vegzálta a családomat" - fogalmazott. A 2007-es támadást a magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg vállalta magára. Most azt mondta: ezért nem könnyű számára a döntés, de mindent megtesz azért, hogy megbuktassa Orbánt.

Csintalan a műsorban keményen bírálta a baloldali pártokat, politikusokat és az összefogást is. Ennek hiányával indokolta mostani döntését, amit azzal egészített ki: egyéniben a legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavaz majd. Ezek közül mindenesetre a szintén jobbikos Z. Kárpáth Dánielt emelte ki, aki szerinte elfogadható. A baloldali pártoknak pedig drukkol - tette hozzá.

Forrás: hvg.hu