Egyre abszurdabb a Liget-tábor: részeg rendőrök kislányokat rugdosnak?

2016. július 21. 06:41

A gyerek anyja elmondta, hogy a sátorban alvó gyerekkel arra riadtak 17-e hajnal fél kettőkor, hogy valaki belerúgott a sátorba, eltalálva a kislányt. Majd mikor kikiabált, hogy egy kislány fekszik a sátorban, hallotta, ahogy "visszatrappol" az illető, és "Így kell Ligetet védeni!" - felkiáltással még egyszer ugyanoda rúgott, és találta el másodjára is a kislányt - írja az Index.

A lap beszélt egy szemtanúval is, aki már messziről hallotta, hogy hangoskodva érkezik a támadó egy négy fős társaság tagjaként, majd látta a rúgást, és riasztotta a többi ligetvédőt, hogy jöjjenek, segítsenek megállítani őket.

A társaság két férfiból és két nőből állt. Először tovább akartak menni, de csak az Olof Palme és a Dvořák sétány sarkáig jutottak, mert addigra minden, a Hungexpo épülete körül éjszakázó ligetvédő odasereglett és körbevették a társaságot, hogy ne tudjanak elmenni, amíg a rendőrök ki nem érkeznek. Az egyik ligetvédő azt mondta, a támadó először hangosan elismerte, hogy belerúgott a sátorba, de a kiérkező rendőrök előtt már mindent tagadott.

A ligetvédők arra is emlékeznek, hogy miután kiérkeztek a rendőrök, megjelent egy taxi is, benne négy emberrel. Őket valószínűleg a feltartóztatott társaság valamelyik tagja hívhatta oda segíteni. A helyszínelő rendőrök állítólag azzal küldték el őket, hogy vagy visszaülnek az autóba és elmennek, vagy őket is beviszik. Végül egyébként úgy emlékeznek a ligetvédők, hogy a négy fős társaságból azt vitték el, aki konkrétan rúgott. Ettől függetlenül mindenkit megszondáztattak.

Hogy rendőrökről lehetett szó, az az ORFK tegnap kiadott közleményéből derül ki az Index szerint, amelyben azt írták: hangoskodó, nyugalmukat zavaró járókelők miatt tettek bejelentést a rendőrségen a városligeti Olof Palme sétányon tartózkodók július 17-én éjjel, az eseményekben pedig "felmerült a rendőrség szolgálaton kívüli, szabadidejüket töltő hivatásos állományú tagjainak érintettsége, így az ügyben keletkezett iratokat a rendőrség megküldte a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek".
Forrás: Sztárklikk - Propeller