"Gyurcsány előbb nézzen tükörbe utána beszéljen"

2018. június 18. 19:45

Veszélyeket rejt magában, hogy a kormány az alaptörvényben kívánja rögzíteni a keresztény kultúra védelmét – mondta Gyurcsány Ferenc a parlament hétfői ülésén napirend előtti felszólalásában.

A DK frakcióvezetője szerint senki nem kérdőjelezi meg, hogy Magyarország egy keresztény ország, azonban ennek kizárólagossá tétele szerinte rossz időket idézi.

„Mi is valójában a ma autentikus keresztény örökség? Vajon ki interpretálja azt a legmegfelelőbben? A szeged-csanádi püspök, vagy a váci? Ferenc pápa, vagy a KDNP elnöke? Mi következik mindebből? És vajon nem jut-e eszébe mindazoknak, akik ezt a tervet dédelgetik, hogy mi szenvedést és tragédiát hozott a XX. században minden olyan állam, amely egyetlen egy zárt eszme kizárólagos képviselete mellett kötelezte el magát és próbálta azt a polgáraira kényszeríteni” – mondta Gyurcsány.

Előbb nézzen tükörbe utána beszéljen – reagálta a kormány nevében válaszoló Rétvári Bence. A kereszténydemokrata államtitkár szerint a baloldal nem tud valós érveket felhozni a nemzeti kormánnyal szemben.

Forrás: Sztárklikk