Ha Szijjártó sikerrel jár, mindannyian szívhatunk

2017. október 12. 16:02

A LiFT - Liberális Fiatalok Társasága - tulajdonképpen a Fodor Gábor-féle Magyar Liberális Párt ifjúsági szervezete - arra kéri Szijjártó Pétert, hogy kiváló kapcsolatait kihasználva lobbizzon a legális kannabisz érdekében.

Sermer Ádám, a LiFT elnöke a külügyminiszternek küldött levelében felhívja a figyelmet arra, hogy az ENSZ szakmai állásfoglalásának megfelelően, tagállamainak többségében a szigorú büntetésen alapuló drogpolitika helyett ma már a megelőzésben és a szabályozott engedélyezésben látják a megoldást.

Többek között Oroszország és Fülöp-szigetek ellenkezése miatt viszont nem sikerült eddig az ENSZ-tagállamoknak a tiltott kábítószerek listájáról levennie a kannabiszt. A szervezet szerint Magyarországon a legóvatosabb becslések szerint legalább egymillió ember látja ennek kárát, legalább ennyi magyar ember füvezett már bevallottan életében, és ennél is több- legalább másfél millió ember már most is legalizálna.

Az ő képviseletükben arra kérik Szijjártó Pétert, vesse latba kiváló nemzetközi kapcsolatait. Itt az ideje, hogy a keleti nyitásnak, a kormány oroszbarát politikájának, Szijjártó Péter Fülöp-szigeteki látogatásának végre valódi hasznát vegyük. Arra kérjük a magyar külügyminisztert, legyen a kannabisz nemzetközi lobbistája.

Arra kérjük, járjon közben barátainál annak érdekében, hogy az ENSZ végre meghaladhassa elavult drogpolitikáját. Az elmúlt időszak is igazolta az ENSZ szakmai álláspontját, a tiltások és szigorú büntetések drogpolitikája megbukott. Hatására nem csökkent a drogfogyasztás, ellenben nőtt a bűncselekmények száma. - zárul a közlemény.
Forrás: MTI-OS