Horn: Tóth Bertalan lehet az integrátor a baloldalon

2018. június 19. 07:38

A Republikon Alapítvány elnöke szerint Tóth Bertalan a maga nyugodt kiegyensúlyozottságával képes lehet az integrátor szerepre a baloldalon, ami Botka Lászlónak nem sikerült.

Tóth megválasztásával időt nyert a szocialista párt - mondta az ATV Start műsorában Horn Gábor. Szerinte az MSZP egy túlélő párt, "és képes lehet felemelni a fejét, ha elkezd kifelé politizálni, és egy karakteres, nyitott, integrálni képes baloldali politikát az asztalra tenni".

Egy megosztott társadalomban élünk, jegyezte meg Horn, ahol szerinte egyik oldalon egy határozott, egyértelmű politika, a másik oldalon pedig egy szétesett, arculatát elvesztett, saját magát megmutatni nem tudó politika van. Ezen változtatni kell, jelentette ki.

Botka László a nagy integrátor képében jelent meg, és nagyrészt saját magát buktatta meg, hiszen azzal kezdte, melyik az a párt, akivel nem akar együttműködni, magyarázta az SZDSZ volt politikusa. Ugyanakkor Horn szerint mégis hiba volt Botkát "kinyírni", és ezt a hibát Karácsony Gergely már nem tudta kijavítani. Úgy véli, Tóth Bertalan a maga nyugodt kiegyensúlyozottságával képes lehet az integrátor szerepére.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e valós alapja annak, hogy a Fidesz pénzeli az MSZP-t, Horn azt mondta, ez csak egy legenda, mi értelme lenne ennek a Fidesz részéről? Van egy meghatározó, centrális erőtérként működő párt Magyarországon, amelynek mindenféle társadalmi elemmel van kapcsolatrendszere, ez természetes, és normális, folytatta, de ez nem jelenti azt, hogy, akivel valamilyen kapcsolata van, azt le is fizeti. Az ellenzék inkább egy bizonyos gyöngeséget mutat, és felmerül a kérdés az emberekben, miért nem tudják összeszedni magukat, állapította meg a Republikon elnöke.

Forrás: Sztárklikk