Idős nőt találtak magatehetetlenül a hóban fekve Lentiben

2018. február 10. 19:14

A szolgálatot teljesítő egyenruhások 2018. február 8-án 5 óra 20 perckor Lentiben, a Kossuth úton lévő egyik járdán az árok mellett, a hóban fekve találtak rá pizsamában, magatehetetlenül egy 82 éves asszonyra, aki már kihűlés közeli állapotban volt.

A rendőrök értesítették a mentőket, akiknek kiérkezéséig a szolgálati gépjármű hátsó ülésére fektették a nőt, hogy az állapota ne súlyosbodjon. A mentők kórházba vitték a hölgyet – írja a police.hu.

Már eddig is jelentősen emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma a múlt tél azonos időszakához képest, és az időjárási előrejelzés sem kecsegtet a veszély csökkenésével. A hét végén beköszönő dermesztő hidegben az eddigieknél is nagyobb méreteket ölthet a fagyhalál, ha az emberek nem vigyáznak magukra, a rászorulók pedig időben nem részesülnek segítségben.

Ha valaki meggémberedett, magatehetetlen embert lát, azonnal tárcsázza a 112 segélyhívó számot, mely az ország egész területét befedi. "Fordítsanak kiemelt figyelmet az idős, magányos, beteg emberekre, szomszédokra, mert a fagyhalál közülük szedi a legtöbb áldozatot" - kéri az emberjogi mozgalom. Az időseknek elsősorban tűzifára, faaprításra, befűtésre, meleg ételre, és emberi szóra van szükségük.

Forrás: police.hu