Itt vannak az új rendszámok

2018. július 1. 04:45

Napokon belül osztják az okmányirodák a vadonatúj, R-betűs rendszámokat.

„Június első hetében elkezdődött az R-betűvel kezdődő rendszámok gyártása” – közölte a Vezess kérdésére a Belügyminisztérium sajtóosztálya, amely hozzátette: az elkészült rendszámok szállítása az igények szerint folyamatos a kormányablakokhoz és az okmányirodákba.

 

A mostantól minden autósnak kérés nélkül osztott R-betűs rendszám sokáig a rendőrségi járművek kiváltsága, egyedi azonosítója volt.

2018 elején közel 800 darab, az ORFK állományába tartozó jármű viselt ilyet, ráadásul nem kis részük átlagos külsejű, kék-fehér fóliázás nélküli személyautó.

Több évtizedes szokásával ellentétben a rendőrség az elmúlt években hanyagolni kezdte az R-betűt, miközben sokan – talán rájátszva a rendőrségi régi gyakorlatára – plusz pénzért kértek ilyet az autójukra.

Évek óta lehet látni RRR-rendszámos Audikat, Volkswageneket, a BM szerint azonban az utóbbi években ilyen rendszámot privát tulajdonú járművekre vásároltak a gazdáik. Az év elején 52 darab RRR-azonosító volt forgalomban, a minisztérium szerint egyiknek sem volt köze a rendőrséghez.

Forrás: vezess.hu