Jó hírekről számolt be a Coop vezérigazgatója

2018. szeptember 13. 04:00

Idén 13. alkalommal rajtolt el a Dunántúlt átszelő Coop Rally szerdán.

Az eseményhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a Coop üzletlánchoz tartózó boltok árbevétele 340-350 milliárd forintot tett ki tavaly. A Coop csoport árbevétele 2017-ben az előző évhez képest több mint 20 milliárd forinttal nőtt, és elérte a 604 milliárd forintot. A cégcsoportnál az idén az árbevétel 4-8 százalékos növekedésére számítanak - tette hozzá.     

Kérdésre válaszolva közölte, hogy a Coop polcain a hazai élelmiszerek aránya 85-90 százalék.

Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke a társadalmi felelősségvállalás fontosságát emelte ki, a magyar olimpiai csapat támogatását, a rászoruló gyerekek segítését, valamint a CoopRallyt, amely a minőségi magyar élelmiszerek még ismertebbé tételét tűzte zászlajára.         

Megjegyezte, hogy az idei Coop Rallyn közel 100 élelmiszeripari, kiskereskedelmi, szolgáltató és média cég csapata több mint 105 autóval Nyugat-Magyarország 6 meghatározó gyártó és forgalmazó központjához, valamint 2 Coop tagvállalathoz látogat el.     

A helyszínen kiadott közlemény szerint a Coop üzletláncnak 1700 településen mintegy 2700 boltja van, és további 2000 üzletet lát el áruval, naponta 1,5 millió vevő fordul meg üzleteiben. A 100 százalékban magyar tulajdonú, Coop gazdasági csoport jelenleg csaknem 700 kis- és középvállalkozást számlál, több mint 30 ezer alkalmazottjával az ország egyik legnagyobb kistelepülési foglalkoztatója.

Forrás: MTI