Kósa belezavarodott a saját mondataiba (videó)

2018. március 13. 14:04

A Magyar Nemzet írt egy közjegyzői papír alapján arról, hogy Kósát egy magyar magánszemély megbízta azzal, hogy egy FHB-s bankszámlát kezeljen, s az azon lévő, 1300 milliárd forintnak megfelelő euróból 2015 áprilisától kezdve folyamatosan vásároljon magyar állampapírokat.

Kósa Lajos ma más témában sajtótájékoztatót tartott, ahol az ATV riportere kérdezte az ügyről. 

„Ez egy igazi szélhámosság, egy kamu történet, soha senkinek nem vettem semmilyen állampapírt, soha, senkitől nem fogadtam el pénzt, nem is kaptam” – mondta Kósa.

Hozzátette: havi szinten kapott elképesztő, hihetetlen ajánlatokat, például egy román üzletember vagy egy nigériai kereste ajánlatokkal, máskor pedig egy magyar üzletember állította azt, hogy feltalálták a vízzel működő robbanómotort, amit Debrecenben gyártanának.

És akkor jött egy német hölgy, aki az ügyvédjén keresztül kereste meg azzal, hogy hihetetlen összeget örökölt. Kósa állítása szerint annyi volt a kapcsolatuk, hogy azt mondta neki, fektesse magyar állampapírba, és használja a pénzét – ha tényleg létezik – Magyarország javára, csináljon beruházásokat, főleg Kelet-Magyarországon.

Kósa többször hangsúlyozta, hogy senkitől semmiféle pénzt nem kapott, semmiféle számlát nem kezelt, a Magyar Nemzet cikkében említett állítólagos számlához soha nem is volt hozzáférése, erről szerinte akár a bankot, akár az általa említett német nőt vagy annak jogi képviselőjét is meg lehet kérdezni.

Azt is hozzátette, valójában nem látta a lap cikkét, és az állítólagos közjegyzői okiratot sem. Valójában a német nőt sem ismeri, csak az ügyvédjét, azt is csak távolról. 

Forrás: Sztárklikk