Lázár és a Fidesz nagyot bukott vasárnap

2017. September. 13. 07:16

Magas részvétel mellett csak olyanokat választottak az algyői képviselő-testületbe, akiket Molnár Áron polgármester kért fel, hogy az Algyő legyen az algyőieké csoportosuláshoz csatlakozva méressék meg magukat a vasárnapi időközi választáson. Molnár ellenzékéből hírmondó sem maradt a testületben.

- Algyő az egész országnak üzent. Hiába állt egy teljes párt a mocskolódás mögött, és hiába adta áldását erre egy országgyűlési képviselő, egy józan programról lejárató kampányt indítani az eredmények tükrében nem volt túl logikus lépés - mondta a Délmagyar.hu-nak Molnár Áron algyői polgármester.

A függetlenként induló politikust hatalmas fölénnyel választották meg a helyiek ismételten településvezetőnek, a 8 fős testületbe csak azok kerültek, akiket ő kért fel arra, hogy az Algyő legyen az algyőieké csoportosuláshoz csatlakozva méressék meg magukat a vasárnapi időközi választáson. Érvényes szavazatot a településen élők 54,35 százaléka adott le.

Az előző testületben ellehetetlenült a közös munka, Molnárnak 5 fős ellenzéke alakult ki, akik rendre leszavazták elképzeléseit, és csorbát ejtettek különböző megszorításokkal polgármesteri tekintélyén.

Molnár Áron az eredményt totális győzelemként értékeli, szerinte az ellenünk aljas kampányt folytatóknak le kell vonniuk a következtetést.

A polgármester úgy tervezi, hogy az alakuló díszközgyűlést már a jövő héten megtartja, amit egy rendkívüli, majd egy soros testületi ülés követ még szeptemberben, hiszen rengeteg a folyamatban levő ügy a településen, amit a korábbi testületi széthúzás miatt nem tudtak megoldani.

Molnár Áron a térség országgyűlési képviselőjével, Lázár János (Fidesz) miniszterelnökséget vezető miniszterrel is szívesen leülne újból megbeszélni Algyő jövőjét. Lázár a választás előtt három nappal járt Algyőn, beszédével nem Molnár Áront és csapatát támogatta. Hétfő délig még nem gratulált Molnár választási győzelméhez.
Forrás: delmagyar.hu