Nem fogja kitalálni, hogy Orbán milyen ajándékot vitt a dadi óvodásoknak

2018. május 24. 14:38

Orbán Viktor visszatért Dadra.

Focilabdákat vitt Orbán Viktor abba a dadi óvodába, amelybe még a választási kampány idején látogatott el (spontánnak beállított módon) Czunyiné Bertalan Judittal, a Fidesz helyi jelöltjével - erről közösségi oldalán posztolt a miniszterelnök. 

A bejegyzésről beszámoló Hír TV emlékeztet, hogy a szülők akkor nem tudták, hogy gyermekeiket felhasználják a Fidesz elnökének Facebook-videójában. A miniszterelnök látogatás után az Orbán videóján is szereplő vezető óvónő, Csillag Istvánné az Indexnek azt mondta, Orbán eredetileg nem oda készült, hanem a szemközti egyházi épületbe ment, a gyerekek pedig a kerítésen keresztül nézték a nagy fekete autókat, és integettek. Orbán ekkor ment be az óvodába.

A helyi választási bizottság nem talált kifogást a dologban, pedig több ellenzéki párt is bepanaszolta a kormányfőt, ugyanis a testület szerint nem sérültek a választás alapelvei. Végül Nemzeti Választási Bizottság többsége elmarasztalta Orbán Viktort az óvodai kampányért, és 345 ezer forintra büntette a kormányfőt, illetve Czunyinét.

Forrás: Hír TV