Nem kell félnie annak, aki nem küld pénz a Fidesznek

2018. január 7. 09:47

Novák Katalint a NER vállalhatóbb, úgymond emberarcú politikusai között szokás számon tartani. És hát valljuk be: ott, ahol Németh Szilárdok gázolnak a kommunikáció fősodrában, a családügyi államtitkár asszony az abszolút rokonszenves, jóakaratú politikus képében tetszeleghet.

Viszont a minapi sajtótájékoztatóján olyat mondott, még hozzá olyan mézesmázos hangsúllyal mondta, ami legalábbis súlyosan megkérdőjelezi a fenti, akár dicséretnek is beillő mondatokat.

Most abba ne menjünk bele, hogy Novák a Hír TV-nek képes volt azt mondani, hogy erkölcsileg semmi kivetnivalót nem talál abban, hogy a közpénzmilliárdokból Sorosozó kormány mellett a kormánypárt akár a legkisebb jövedelmű nagycsaládosoktól és nyugdíjasoktól is tarháljon egy kis pénzt a Soros elleni kommunikációs hadjáratára.

Ennél ugyanis sokkal érdekesebb, amit ezután mondott az államtitkár. Közölte ugyanis, hogy "senkinek semmilyen negatív következménye nem lehet természetesen, ha ilyen támogatást nem kíván adni." Első hallásra ez persze pozitív csengésű mondat, ám ha belegondolunk, valójában igen komor képet fest a kormánypárti politikusok gondolkodásmódjáról és a körülöttük épülő (egyesek szerint leépülő) állami-hatalmi struktúráról.

Ugyanis ha jól értjük, már annak is örülni kell, ha nem jár büntetés annak, aki nem támogatja pénzadománnyal a Fideszt. Lehet erre persze azt mondani, hogy kiforgatjuk az államtitkár szívhez szóló szavait, csakhogy önmagában az a tény, hogy egy ilyen kijelentés 2018-ban Magyarországon egyáltalán elhagyhatja bármelyik politikus száját, több mint jelzésértékű.

Ha hozzávesszük még, hogy az LMP-s Hadházy Ákost eljárás alá vonták, mert meg merte kérdőjelezni a Soros-ellenes nemzeti konzultáció "példátlan sikerét", illetve azt a szintén mai hírt, hogy kamerát szereltek a hódmezővásárhelyi ellenzéki jelölt utcájába, miután bejelentette a polgármesteri választáson való indulását, kimondhatjuk, hogy ezen az enyhe, kora tavaszias szombaton Magyarországra beszökött a legridegebb idők szele...
Szerző: Nagy András