Németh Szilárd díjnyertes kolbásza nem nyűgözte le Bangónét

2018. szeptember 19. 16:33

Aranyérmes lett Németh Szilárd az idei nagyszalontai kolbászfesztiválon, amelynek büszkén hangot is adott. A közösségi oldalán közzétett beszámoló szerint az általa készített kolbász ízvilága bizonyult a legjobbnak, amiért ő és a csepeli csapata egy elismerő oklevelet vehetett át a zsűritől.

Németh fényes diadala Bangóné Borbély Ildikó figyelmét is felkeltette, igaz a szocialista képviselőasszony nem éppen elismerő szavakkal honorálta a fideszes kollégája konyhai mutatványát.

„Németh Szilárd hihetetlen energiákat mozgósít, hogy főzőtudományát bizonyítsa főnökeinek, ahelyett hogy a feladatát ellátná!” – írta ki Facebook-oldalára. Bangóné szerint, míg a honvédelmi államtitkár jókat eszik, a honvédségi állomány ellátása rettenetesen pocsék, így a kiképzésben lévő, vagy szolgálati idejüket töltő szerződéses katonák az amúgy is alacsony illetményük nagy részét élelmiszerre kénytelenek költeni.

„Elhiszem, hogy Németh Szilárd épp úgy szereti a magyar konyhát, mint a főnöke a magyar labdarúgást, de ha valóban annyira a szívén viseli a haza védelmére felesküdött katonáink sorsát, ahogy azt nap mint nap elmondja, akkor itt az ideje, hogy ne csak a saját hasára gondoljon" - olvasható az MSZP-s képviselőasszony oldalán.

Bangóné egy egész heti menüt is összeállított az államtitkár eddig nyilvánosságot kapott receptjeiből, amit szerint Németh a határon szolgálatot teljesítő katonáinknak is bátran elkészíthet, sőt ha szükséges, még „örömmel be is segít neki” a főzésben.

Íme a Bangóné által Németh Szilárd-módra összeállított menü:

Hétfő: - Csípős kolbász Németh Szilárd-módra, kovászos uborkával és kenyérrel

Kedd: - Marhapofapörkölt hentes módra

Szerda: - Füstölt nyúljával készült pacal

Csütörtök: - Pincepörkölt vecsési savanyúsággal

Péntek: - Erdélyi csorbaleves (ahogy Udvarhelyen szeretik)

Szombat: - "Energiadús" rakott krumpli, kolbásszal és tojással

Vasárnap: - Kolbászos tepertőkrém, levesben főtt csirkeszárny

Szerző: Nagy András