Orbán csodálatos veje egymilliárdért borította sötétbe Kecskemétet

2018. január 24. 12:01

Egymilliárd forintért cserélte le a közterületi lámpákat Kecskeméten az egykor Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios Zrt., ám a lakók elégedetlenek, több fényt szeretnének. A fideszes városvezetés egy éve megígérte, hogy szakemberekkel megmérik, elég erős-e a LED-es közvilágítás, ám ez azóta sem történt meg - írja a Hír TV.

A helyiek szerint a 2014 nyarán átadott "fejlesztés" miatt veszélyesebb lett gyalog és kerékpárral közlekedni Kecskemét egyik forgalmas átkelőhelyén. A korszerűsített közvilágítás fényét hiányolják.

"Indulásnál húsz-huszonegy lux, ahogy megyünk befelé, egyre csökken, a közepén pedig tizenkettő" - magyarázta a fényerősséggel kapcsolatban Király József MSZP-s önkormányzati képviselő.

A kecskemétiek is kíváncsian várják a Csalás Elleni Európai Hivatal vizsgálatát a kecskeméti közvilágítással kapcsolatban.

Falusi Norbert LMP-s képviselő azt nem érti, hogy miért titkosították az Elios több száz oldalas nyertes ajánlatának túlnyomó részét.

Kecskeméten tavaly novemberben és decemberben legalább tíz gyalogosgázolás történt. A helyiek több esetben is a gyenge közvilágítást okolták.
Forrás: hirtv.hu