„Orbán megölte a demokráciát”

2018. February. 13. 15:32

James Gunn a Twitteren ment neki a magyar kormányfőnek és az amerikai elnöknek egyszerre, szerinte Trump pontosan azt csinálja, mint Orbán.

A hétvégén szemlézte a hvg.hu azt a New York Times cikket, ami Magyarországról szól.

Ebben egyebek között arról van szó, hogy Orbán Viktor a puha autokrácia egyik furcsa változatává formálta át Magyarországot úgy, hogy kombinálta mindezt a „csókosok” kapitalizmusával, szélsőjobbos retorikával és egypárti politikai kultúrával. Eközben Magyarország uniós tag maradt ráadásul, és dollármilliárdoknak megfelelő összegű támogatást kap az EU-tól.

A hvg.hu vette észre, hogy James Gunn, A galaxis őrzői rendezője is megosztotta a cikket Twitterén, azzal a kommenttel, hogy: „Orbán megölte a demokráciát Magyarországon, rövid idő leforgása alatt, és PONTOSAN azt tette, amit Trump is csinál most: rájátszott a bevándorlással kapcsolatos félelmekre, kétségbe vonta a mainstream sajtó hitelességét, ellenőrzése alá vonta az igazságszolgáltatást, és átrajzolta a választói körzeteket.”

A rendező hozzátette, küzdjenek Trump ellen, mindenki a saját eszközeivel. Ő maga korábban 100 ezer dollárt ajánlott Trumpnak, ha mérlegre áll.

Forrás: hvg.hu