Páros lábbal rúgták ki Kerényit az Operettszínházból

2017. november 7. 19:58

Azonnali hatállyal kirúgták Kerényi Miklós Gábort, a színház korábbi művészeti vezetőjét, írja az Index.

Azt követően rúgták ki, hogy tegnap Maros Ákos az ATV Egyenes beszéd című műsorában mesélte el Rónai Egonnak, hogy 23 évvel ezelőtt hogyan alázta meg Kerényi Miklós Gábor.

Ez igen erős fordulat ahhoz képest, hogy Kerényi Miklós Gábor nappal ezelőtt még azzal fenyegetőzött, hogy a rágalmak miatt jogi úton vesz elégtételt...

Kerényi az Operettszínház döntését követően kedden délelőtt a hivatalos Facebook oldalán kért bocsánatot.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Közvélemény!

A személyemmel kapcsolatban felmerült vádakra reagálva kijelentem, ha bárkit bármivel megbántottam, ezúton kérek elnézést!

Be kell, hogy valljam, sok élethelyzetben, sok megoldásban, stílusban, viselkedésben valóban közelítettem ahhoz a határhoz, ami még szerintem elfogadhatónak tekinthető. Tettem ezt a művészi érzékenység és a teljes belefeledkezés, a mérhetetlen művészi szabadságvágy okán.

Megalázni valakit sohase volt célom! Ha valaki ezt mégis így érzi ezúton, de személyesen is szívesen kérek tőle elnézést, bocsánatot, bár szándékom szerint mindig a művészet valamilyen típusú megjelenéséért, a különleges belső világok felszabadítására törekedtem. Előadásaimban éppen úgy, mint a hétköznapi alkalmakor.

Bízom benne, hogy ezt minden magát sértettnek érző kollégám elfogadja!

A legnagyobb büntetés számomra az, hogy imádott színházam nyugalmának biztosítása érdekében meghoztam azt a döntést, amelyről már vasárnap tájékoztattam a nyilvánosságot!

Budapest, 2017. 11. 07.


Kerényi Miklós Gábor
Forrás: Index / Sztárklikk