Rétvári Bence minden idők leghülyébb válaszát adta Szabó Tímea kérdésére

2017. September. 13. 17:08

Szabó Tímea a Párbeszéd képviselője arról kérdezte Balog - valamilyen - minisztert, hogy miért kellett a Tour de Hongrie kerékpárverseny megszervezésére költeni a szociális és gyermekvédelmi ágazatban dolgozók bérpótlékára szánt 90 millió forintot.

Balog Zoltán megsegítésére sietett Rétvári Bence, aki olyan választ rittyentett, hogy lementünk hídba... Rétvári szerint ugyanis, a szociális ágazat megbecsülését mutatja, hogy a bérpótlékot kerékpárversenyre költötték.

Hogy pontosan mi hangzott el? Mutatjuk:

Miért kellett a Tour de Hongrie kerékpárverseny megszervezésére költeni a szociális és gyermekvédelmi ágazatban dolgozók bérpótlékára szánt 90 millió forintot - kérdezte meg Szabó Tímea a kormányt.

Rétvári Bence azt írta: a kormány elkötelezett, hogy anyagilag és erkölcsileg is megbecsülje azt a nagyon kemény munkát, amelyet a szociális ágazatban dolgozók végeznek.

Az államtitkár azt is megírta: a szociális ágazati bérpótlék 2014-es bevezetése mintegy 90 ezer dolgozónak jelentett havonta átlagosan bruttó 8800 forintot, a 2015-től járó kiegészítő pótlék pedig bruttó 16 ezret hoz átlagban. A szociális ágazat 83 ezer dolgozója minimálbért, vagy a garantált bérminimumot kapja, amiből nehéz megélni, de az idei emelés így is több tízezer forint pluszt jelent.
Szerző: Frey