Rétvári krumplit osztott Vácon

2017. December. 09. 15:10

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára Vácott osztott burgonyát rászorulóknak. A Hír Televízió kérdésére, hogy milyen pénzből állják a jótékonysági akciót, nem válaszolt, azt ismételgette, hogy mint minden más párt, ők is adományokat osztanak tovább, amelyet másoktól kaptak. Azt nem tudni, hogy a mintegy négy tonna burgonyát ki ajánlotta fel.

A CBA előtt krumplit osztó Rétvári Bence lesz egyébként várhatóan a Fidesz-KDNP egyéni választókerületi jelöltje a váci körzetben.

"Sokan voltak, akik korábban mondták, hogy szívesen segítenének, hogyha a Fidesz-KDNP szervez egy ilyen akciót, akkor szívesen adnak hozzá ők is a maguk részéről. Több embernek a munkája, segítsége van abban, hogy egy ilyen akciót le tudjunk bonyolítani" - mondta Rétvári.

Az Együtt szerint a Fidesz a jótékonysági akcióival kapcsolatban is felmerül a tiltott pártfinanszírozás gyanúja, amennyiben a kormánypárt nem tudja igazolni, hogy milyen adományt honnan és mennyi pénzért szerzett be.

Az ellenzéki párt választmányi elnöke úgy látja: ez ugyanolyan szabálysértés, mint amilyeneket a Fidesz emleget a Jobbik óriásplakátjaival kapcsolatban. Szigetvári Viktor ugyanakkor nem számít arra, hogy az Állami Számvevőszék eljár ilyen ügyekben, a politikus szerint ugyanis a kormánypártok önmagukra nem hagyják alkalmazni a szabályokat.
Forrás: Hírt TV / Sztárklikk