Szél Bernadett 45 százalékkal megemelné a családi pótlékot

2018. március 13. 13:35

Az egyszülős családokban felnövő gyereknek is meg kell adni az esélyt a boldoguláshoz - jelentette ki a Lehet Más a Politika (LMP) miniszterelnök-jelöltje keddi veszprémi sajtótájékoztatóján.

Szél Bernadett azt hangsúlyozta, hogy az egyszülős családok esetében nőtt a szegénységi ráta az elmúlt időszakban, hozzátéve, hogy a politikának éppen ezért többet kell tenni a minden ötödik családot érintő élethelyzetben lévőkért.

Közölte: kormányra kerülésük esetén egyebek mellett 45 százalékkal megemelik a családi pótlékot, orvosolják a tartásdíj-rendszer hiányosságait és szociális bérlakásokat építenek.

A nem vagy egyedül elnevezésű program megoldást kínál egyebek mellett arra a helyzetre, hogy a tartásdíj sok esetben későn érkezik meg a gyermeket nevelő szülőhöz illetve nem a valós jövedelem alapján állapítják meg ennek összegét - hangsúlyozta.

A programban foglaltak szerint két hónap késedelmet követően részben az állam fizetné a tartásdíjat - közölte.

Szél Bernadett arról is beszélt, hogy a nagycsaládosoknak járó kedvezményeket kiterjesztenék az egyszülős családokra is.

Elmondta azt is, hogy munkaidő-kedvezményt adnának az egyszülős családot fenntartó szülőnek valamint jogi, életvezetési lehetőségeket biztosítanának számukra családi központok létrehozásával, a családi adókedvezményt pedig megdupláznák egy gyermek után.

Az LMP célja az, hogy hosszú távú jó döntések meghozatalában nyújtsanak segítséget a családoknak - húzta alá.

Forrás: MTI / Sztárklikk