Szél Bernadett nyilvános vitára hívja fideszes ellenfelét

2018. március 18. 16:34

Nyilvános vitára hívta Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje választókerületi fideszes ellenfelét, Csenger-Zalán Zsoltot.

Szél Bernadett vasárnap a választókerületében, Budakeszin tartott sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta: a térségben komoly adóssága van a Fidesznek, Csenger-Zalán Zsolt, aki jelenleg is Budakeszi és Budaörs országgyűlési képviselője, keveset tett az ott élőkért, szerinte sokkal inkább a Fideszt képviselte a parlamentben. 

Kijelentette: nincs szükség a közéletben nulla teljesítményt nyújtó politikusokra.

Kifogásolta, hogy Csenger-Zalán Zsolt számos fontos kérdésben "néma maradt", például amikor a településektől elvették az iskoláktól, amikor útdíjat vetettek ki a térségre, de a közösségi közlekedés fejlesztéséről sem fejtette ki véleményét.

Szerinte ha Csenger-Zalán Zsolt nemet mond a felkérésére, azzal megfutamodik. 

Az LMP társelnöke azt mondta, bár ő maga a Fidesz legesélyesebb kihívója Budakeszin, győzelmének feltétele, hogy a Jobbikkal is megegyezés szülessen, a kormányváltás érdekében lehetőleg országos szinten. 

Szél Bernadett az ellenzéki pártok közötti választási egyeztetésekkel kapcsolatos kérdésekre azt felelte: pártja minden találkozón jelen lesz, vasárnap a Gyurcsány Ferenc DK-elnök által kezdeményezett egyeztetésen is, de hétfőn Vona Gáborral, a Jobbik elnökével is tárgyal.

Ezektől a találkozóktól azt várja, hogy az ellenzéki oldal két egymástól legtávolabb lévő blokkja szóba áll egymással a kormányváltás érdekében. 

Úgy ítélte meg: egyeztetésre van szükség akkor, amikor a miniszterelnök fenyegeti az ellenzéki oldalt és az ellenzéki szavazókat a saját nemzeti ünnepünkön. Utóbbit fordulópontnak nevezte, amelynek jelentőségét szerinte később érti majd meg az ország.

Forrás: MTI / Sztárklikk