Szél: Polt Péter a helyén maradhat

2018. március 21. 10:27

Az LMP pártalapítványának konferenciáján érdekes mondat hangzott el Szél Bernadett szájából. A miniszterelnök-jelölt szerint Polt Péter a helyén maradhat, ha a kormányváltás után elkezd a Fidesz után is nyomozni.

Az Ökopolisz Alapítvány rendezvényén korrupcióellenes szabályozást ígért Szél Bernadett, ugyanakkor döbbenetes fordulattal a következő kijelentést tette: Ha Polt Péter egy kormányváltás után hajlandó lesz elvégezni a munkáját, és nem csak a fideszesek "pecsenyéjét akarja mosni", akkor maradhat, ha nem, akkor szakmailag alkalmatlan és távoznia kell.

Ezzel a mondattal Szél Bernadett legitimálta a korábbi fideszes képviselőjelölt, Polt Péter legfőbb ügyészi tevékenységét. Ezek szerint az LMP miniszterelnök-jelöltje úgy látja, hogy Polt ugyan nem végezte jól, vagy tisztességesen a munkáját, de ha a jövőben hajlandó a fideszes politikusokra tett feljelentésekben is nyomozni, akkor az eddigi bűnös mulasztásai nem számítanak.

Az utóbbi napokban már sokakban felmerült, hogy az LMP valóban akar-e kormányváltást. Polt mentegetése és átjátszása a választás utánra, csak erősítheti az LMP-vel kapcsolatos aggodalmakat.

Szerző: Konczik Márton