Újra az MSZP a legerősebb ellenzéki párt

2018. július 13. 12:34

A Századvég Alapítvány júliusi közvélemény-kutatása alapján a Fidesz-KDNP pártszövetség stabilan őrzi vezető szerepét a pártok támogatottsági rangsorában. Az eredmények szerint az ellenzéki pártok egységesen gyengültek, a bizonytalanok aránya ezzel párhuzamosan nőtt. 

A Századvég közleményében arról ír, a július elején végzett pártpreferencia-kutatás eredményei alapján a kormánypártok stabilan őrzik vezető pozíciójukat. A Fidesz-KDNP-re a teljes népesség 36 százaléka szavazna jelenleg. Emellett az összes ellenzéki párt támogatottsága gyengült a választások óta.

Az MSZP-Párbeszéd 9, a Jobbik 8 százalékon áll. A választópolgárok 4-4 százaléka szavazna az LMP-re és a DK-ra, más pártokat pedig 6 százalékuk választana.

A bizonytalanok aránya 33 százalékra nőtt a választások után. Mint hozzáteszik, hasonló képet mutat a biztos szavazó pártválasztók bázisa, amelyben a Fidesz-KDNP 53 százalékos támogatottsággal toronymagasan vezet.

Ebben a közegben az MSZP-Párbeszédet 14 százalék, a Jobbikot 13 százalék választaná egy most vasárnap tartott voksoláson. Az LMP és a DK támogatottsága 6-6 százalék, más pártokra a választók 8 százaléka szavazna.

Forrás: Sztárklikk