Uniós pénzből épült Fidesz-iroda, ennyi pénzt kér vissza az OLAF

2018. április 12. 08:56

Szabálytalanságokat tárt fel és 250 ezer euró visszafizetését indítványozta az OLAF a fideszes pártirodává alakult fehérgyarmati oktatási központ ügyében.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város főterén uniós pénzből felújított épületről pár napja elsőként a Népszava adott hírt. Az egyszintes ingatlant uniós pénzből korszerűsítették 2012-ben az ukrán és román határhoz közeli településen, egy olyan pályázat keretében, amelyben a helyi Szivárvány Közalapítvány látogatóközpont és tanösvény kialakítását vállalta. A majdnem 160 millió forintos projekt a „Hidro-Forest: ECO-Na-Túr-Fehérgyarmat kistérségek természeti értékeinek bemutatása és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra létrehozása" címet viselete.

Az eredetileg gyerekek oktatását vállaló új épületbe azonban nemrég a helyi Fidesz-iroda költözött. Az összefonódást sejteti, hogy a Szivárvány Közalapítvány kuratóriumának egyik tagja Tilkiné Tarpai Anikó, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének Tilki Attilának felesége is.

A Népszava OLAF-nak feltett kérdéseire Sandra Juncu sajtószóvivő válaszolt, azt hangsúlyozva, hogy a fehérgyarmati projektben felmerülő szabálytalanságok vizsgálatát 2014-ben lezárták, s a pénzügyi javaslatukat tartalmazó zárójelentést eljuttatták az Európai Bizottság Regionális Fejlesztési Főigazgatóságának. Az OLAF a fehérgyarmati látogatóközpont felújítása kapcsán projekt- és közbeszerzési szabálytalanságokat állapított meg, és 250 000 euró, vagyis több mint 77 millió forint visszafizettetését javasolta - írta.

Forrás: Népszava / Sztárklikk