„Virágzik az európai szélsőjobboldal – kérdezzék csak Orbán Viktort”

2018. március 21. 12:18

Az amerikai Newsweek hetilap cikket írt a Fideszről, " Virágzik az európai szélsőjobboldal – kérdezzék csak Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét" - címmel.

A lap szerint: működni látszik, hogy Orbán Viktor és pártja a menekültkvóta elutasítását és Soros Györgyöt állította kampánya középpontjába, bár egyesek szerint a miniszterelnök támogatottsága csökken.

Az írásban részletesen beszámolnak Lázár János legutóbbi, bécsi "újtáról" is, kiemelve, hogy a videó éppen a hazai választások előtt egy hónappal került ki a Facebookra.

A Newsweek szerint mindez bevett módszer a Fidesz részéről, amely sokszor folyamodott olyan taktikákhoz, hogy végső soron a szavazók félelmeit kijátszva tudjon előrelépni – szemlézi a cikket a hvg.hu.

Kovács Zoltán is megszólal a cikkben, szerinte a valóságra csak szókimondással lehet rámutatni. A korrupciós ügyekkel kapcsolatban pedig azt mondta: Magyarországon nem súlyosabb a helyzet, mint Európa többi részén. Hozzátette, hogy a kormány nem büszke a korrupcióra, tudja, hogy küzdeni kell ellene, de az ezért felelős hatóságok minden tőlük telhetőt meg is tesznek ezért.

Forrás: HVG - Sztárklikk