Visszalépett Kunhalmi Ágnes

2018. június 14. 16:43

A választási sikertelenség és a Fidesz kétharmados győzelme miatt a választás estéjén lemondott Molnár Gyula és az MSZP teljes pártelnöksége. A párt vezetői posztja népszerűnek bizonyult, de az idő előrehaladtával fogyatkozott a mezőny. A hét elején mondott le Szanyi Tibor és Bródy Gábor, Kunhalmi Ágnes lemondásának esélyét is rebesgették.

Kunhalmi Ágnes most azt írta, hogy senkinek a javára nem szól a visszalépése. Csak a választmányi elnöki posztért indul vasárnap, erre most ő az egyetlen jelölt (választania kellett a két pozíció között, mert a szabályok szerint mindenki csak egyetlen pozícióért indulhat a pártban).

Kunhalmi szerint a célja világos, a baloldali egység megteremtése, de “a változtatás mindig sokkal több erőt és időt kíván”.

Szerinte amíg a baloldali szavazótábor szétesett, "addig soha nem fogjuk azt az érzetet kelteni - legyenek azok új, vagy hagyományos baloldali, erők - hogy képesek lennénk jobb iskolákat, kórházakat, vagy akár csak némi biztonságot, védelmet biztosítani az embereknek. Ehhez pedig egy jelszót tudok elképzelni, mégpedig azt, hogy a baloldalon nincsenek többé ellenségek".

Kunhalmi azt írta: "Én nem fogadom el a jelenleg fennálló rendet a hazai politikában. Azért jelentkeztem elnöknek, mert változás kell, de a változtatás mindig sokkal több erőt és időt kíván, mint valamilyen meglévő múltbeli idea újrahasznosítása, vagy épp valaminek a puszta tagadása."

"A hitem, és a koncepcióm világos a baloldali emberek előtt, és ennek hatékony képviseletét továbbra is biztosítani szeretném. Ezért döntöttem úgy, hogy céljaimat nem feladva, most a következő két évre az MSZP minden szervezetét és megyéjét tömörítő Országos Választmány elnökének jelentkezem a vasárnapi tisztújításon.

Azt szeretném, hogy a következő két évet ne csak az MSZP-n belüli szembenállások határozzák meg, hanem erős, cselekvőképes, és mindenekelőtt együttműködő párt legyünk, amely az egész országnak képes lesz útitervet adni."

Az elnökségért folytatott küzdelemben tehát Mesterházy Attila és Tóth Bertalan vesz részt.

Forrás: Sztárklikk