Lépésről lépésre másznak bele a gyerekeink lelkébe

Azt mondják, csak hazafias és keresztényi nevelést akarnak, már az óvodában is. De amit ők kereszténységnek neveznek, az csak azt jelenti: gyanakodj a más hitűekre és a vallási értelemben nem hívőkre.

Előbbiek megtámadják a kultúránkat és minket magunkat is, utóbbiak istentelenek. Amit hazafiságnak hívnak, az az örökös ellenségkeresésből és a militáns szellem terjesztéséből áll. Azt hiszik, a nemzet nem más, mint egy nagy hadsereg, hadvezérrel az élen.  Pedig hazához, nemzethez kötődni jó, már kisgyerekkorban is. Tudni, hogy egy nagyobb közösség része vagy, olyané, amelynek jó dúdolni a dalait, hallgatni történelmi kalandjait, álmélkodni hősein, mondogatni a fantasztikus magyar gyerekverseket. Az óvodásaink eddig parancsszó nélkül is lelkesen színezték ünnepre a piros-fehér-zöld zászlókat, az anyák napjai műsorban nagy büszkén, húzott szoknyában vagy nagylegényes fehér ingben , "magyar ruhában" ropták nekünk a népitáncot, énekelték a "süss fel nap"-ot meg a "bújj, bújj zöld ág"-at. De mostantól nem apa, anyu és az óvónéni, hanem kormánybiztos felügyeli a hazafias nevelést. Nem véletlenül a volt hadügyminiszter. Lesz lőtérprogram, "hazafias testnevelés óra", a Puskás Akadémia megjutalmazza azt az iskolát, ahol a gyerekek videón dokumentálják: hogyan biztatják ordítva az ingyenjegyek viszonzásául a felcsúti focicsapatot. Mert az éljenzéshez nem lehet elég korán hozzászokni. Szegény kicsik, kis zöld ágacskák, ti nem bújhattok el. Mivé cseperedtek?

2018. August. 12. 10:15

A kormány engem évek óta zaklat

Sosem gondoltam, hogy ebben az életkorban zaklatni fognak. Eddig nem olvastam el t.i. elég figyelmesen a BTK-ban, mi a zaklatás. De most megtettem, hála annak, hogy kormányunk olyan törvényt fogadtatott el, amelyben zaklatásként bünteti, ha "rosszkor" kérdezik, kérik számon a minisztereket, képviselőket és más fontos hivatalt viselőket (Matolcsyt, Poltot stb.), vagy rossz szemmel nézik családtagjaik, barátaik üzelmeit.

(Sürgős eljárásban, még a szabadságuk előtti utolsó napon szavazták meg, sajnos így már nem volt idejük az ápolási díjak rendezésére.) Szóval a "zaklatás" az eredeti jogszabályok szerint a magánéletünkbe való beleavatkozás, a megfélemlítés. Minősített eset, ha ezt a hatalmi helyzettel visszaélve követik el. Eszerint a kormány engem, sőt mindnyájunkat látástól vakulásig évek óta zaklat. Persze nem először fordul elő, hogy olyasmit tilt a törvény, amit a hatalom maga is elkövet. Talán a hajléktalanság az egyetlen, amit maga még nem próbált ki a tilalmazott cselekmények közül. De a többi? A lopásról nem is beszélek, de az Alaptörvény szerint pl, tilos a kizárólagos hatalomra törekvés. És akkor most itt van ez a zaklatás is. Ajánlom figyelmébe az ügyészségnek, hogy fontolják meg az előzetest, mert e tekintetben a kormány részéről fennáll a bűnismétlés veszélye. Ja, hogy mostantól az ügyészeket sem lehet ilyesmivel zaklatni? Kár.

2018. July. 21. 17:52